"Opvoeden is geen emmer vullen
maar een vuur ontsteken"

-Aristoteles

Buitenschoolse opvang Nijmegen: kies zélf uw locatie!

Onze logistieke coordinatoren Vincent (rechts) en Timo (links)

De Toverfluit (4-6 jaar; maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Veel BSO-kleuters gaan tot uiterlijk hun zesde verjaardag naar de Toverfluit, een warme en vertrouwde plek bij het Julianapark, waar veel in de speeltuin gespeeld wordt. Of de tuin met waterspeelplaats en de bessentuin en levende bamboe hut. Binnen is er volop creativiteit én spel (denk aan het prachtige speelhuis met verdiepingen); maar sommige kleuters gaan, omdat ze heel sportief zijn naar Oberon óf omdat ze op zwemles gaan naar de Flierefluit of omdat ze heel actief en ondernemend zijn en graag heel veel buiten naar onze speciale kleutergroep op locatie Keizer Karel, nl De Bosbengels.

De Bosbengels (4-6 jaar; maandag, dinsdag, woensdag en  donderdag)

Een kleuterafdeling / groep van Keizer Karel. Natuurgerichte activiteiten speciaal voor kleuters zoals hutjes bouwen, broodjes bakken, paddenstoelen zoeken, maar ook kleine spelletjes, knutselen, voorlezen etc. Net als op de Toverfluit met in de middag een vaste structuur die de kleuters houvast biedt. Op vakantiedagen gaan we regelmatig op stap de natuur in. We gaan bv op zoek naar bevers in Ooy, snoepen van frambozen, of maken kennis met de kabouters in Beek. Ze zullen zien, proeven en ruiken wat de verschillende seizoenen met de natuur doet. Een locatie voor ondernemende kleuters! Zie ook De Bosbengels

De Flierefluit (5-12 jaar; maandag, dinsdag en donderdag)

waar creativiteit onder de bezielende leiding van kuntschilder Bernard hoog in het vaandel staat. De kinderen nemen regelmatig hun eigen kunstwerken mee naar huis, of dat nu een kralenketting, een boetseerwerk of mozaïek is.

Rosalinde, gespecialisererd in muziekles, leert de kinderen kennis maken met o.a. gitaar en piano.

Muziek maken in De Flierefluit

De Flieretuin, de tuin van de Flierefluit, is zomers niet alleen het toneel van kunstzinnig werk aan de grote picknicktafel, maar ook een plek waar kinderen zelf kruiden, bonen en bessen telen…

OberonSport (5-12 jaar; maandag, dinsdag en donderdag)

De energieke en sportieve kinderen kiezen voor sport: balsporten, die competitief zijn, maar zeker ook niet-competitieve sporten. Dus voetbal en hockey maar ook mountainbiken, touwtrekken, vliegeren, boogschieten, frisbee werpen, trampoline springen en vele andere sport- en spelvormen. Volop gezonde beweging, zuurstof en ontspanning! Bij slecht weer doen we binnen spel- en sporten met elkaar. Maar weer of geen weer: Laura heeft ook binnen leuke creatieve activiteiten in petto!

Bos- en natuurBSO Keizer Karel (5-12 jaar; maandag, dinsdag, woensdag en  donderdag)

Voor een scala aan verschillende activiteiten binnen én buiten is Keizer Karel de ideale plek. Een zeer ruime binnenruimte met allerlei speelhoeken en een zéér ruime omheinde bos ruimte met takkenbossen, klimbomen, schommels en vuurkuilen, maar ook een voetbalterrein maken dit de ideale plek om heerlijk jong en vrij te zijn na een dag op school. Wordt het hutten bouwen van takken en bladeren? Of een touwbaan leren maken en bedwingen? Een kampvuur maken en daar appels op poffen? ’s Winters vogelvoederplaatsen maken en sleeën en wellicht zelf skiën bij “De Heilige Eik”? Of toch maar lekker binnen in een van de verwarmde ruimtes knutselen en lezen…? Op vrijdag gaan de oudere kinderen, de “Verkenners” er op uit, bos en veld in het avontuur tegemoet…

De Verkenners (6-12 jaar; alleen vrijdag) en de Vrijbuiters (5-12 jaar)

Speciaal bedoeld om de wat oudere kinderen (vanaf 5 à 6 jaar) onvergetelijke vrijdagmiddagen te bezorgen. In bos en veld, dorp en stad worden door  Timo, Laura en Erik actieve en spannende middagen georganiseerd. Te denken valt aan (scouting) activiteiten in bos (zoals hutten bouwen), zelf maaltijden voorbereiden en koken op ons eigen vuur, net alsof het vakantie is! Of naar de Groenlanden (Ooijpolder), bij Beek de heuvels in, zelf iglo’s bouwen, naar de dierentuin, Kasteel Doornenburg, of het natuurmuseum. Onze start en eind basis is de Flierefluit.

SCHOLEN:

Wij halen op van de volgende scholen: Meander Vrije school, Montessorischool, Klein Heyendaal, De Buut, Muze, Sterredans (alle Nijmegen-Oost), het Kleurrijk. Van andere scholen zoals de Biezenkamp, Brakkenstein en de Akker komen ook kinderen waarvan de ouders zelf voor vervoer zorgen.
KLANTEN / OUDERS:
Wijzigingen, afmeldingen,  opgave extra of flexibele opvang, studiedagopvang en vakantieopvang via KOVnet

Fotogallerij team BSO Nijmegen

Een tweede thuis, een warme en vertrouwde plek voor de kleintjes vanaf 4 jaar: vrij spelen, toneelspelen, bouwen, de speeltuin etc.

We hebben veel  origineel Ostheimer houten speelgoed!

Op vrijdag gaan de oudere kinderen vanuit de Toverfluit er-op-uit: de “Verkenners”.

Een artistieke huiskamer-keuken-atelier opvang met o.a muziek, poppenhoek, bouwhoek, leren om kleding te maken; donderdag’s: zwemles, diploma’s A t/m C!

Op andere dagen brengen wij uw kind naar zwemles (bad Oost) of turnen (Montessori College).

Vrijdagsmiddags is de Flierefluit de “honk” van “De Verkenners”, de avontuurlijke vrijdagmiddagclub vanaf 6 jaar!

Heerlijk buiten actief zijn in het bos met grote binnen- en buitenruimte; met ook kleutergroep De Bosbengels!

Eigen vuurkuilen, kruidentuin, touwbaan, boomhutten. Binnen allerlei knutsel en spelvormen en open haard.

Voetbal, tennis, hockey, bunkerbal, touwtrekken, boogschieten, vliegeren, mountainbiken, waveboarden; incl. begeleiding naar sportclub in de buurt voor training.

Voor kinderen die na al die uren stilzitten op school even lekker hun energie kwijt willen! Sommigen willen alleen Oberon!

We maken van de boom een kapstok