"Opvoeden is geen emmer vullen
maar een vuur ontsteken"

-Aristoteles

Kunstatelier en muziek-BSO “De Flierefluit”

ff_muziek

   • In de Flierefluit (ligging), adres: Postweg 187, Nijmegen, bevindt zich het huiskamer- kokkerel-, kunst- en muziekatelier van BSO Nijmegen.
   • In de Flieretuin leggen we in de lente een bloemen, groenten- en kruidentuin aan! zie de foto’s. Na de zomervakantie gaan we de pompoenen en tomaten oogsten! Met heet weer maken we een waterbaan, knutselen buiten aan de picknicktafel met speksteen etc.
   • Najaar: we gaan het spinnewiel weer op gang brengen om zelf wol te spinnen en vilten!
   • Open: maandag van 13-19 uur, dinsdag en donderdag van 14 tot 19 uur.
      • Woensdag en vrijdag zijn de “verwendagen”. Woensdag doen we leuke dingen binnen en buiten op Keizer Karel en vrijdag gaan we er, als “verkenner”, regelmatig op uit, meestal Nijmegen uit op de stints (electrische huifkarren). De Toverfluit is dan onze thuisbasis.Tijdens schoolvakanties vindt de opvang plaats op locatie Keizer Karel, tijdens studiedagen op locatie De Toverfluit. Tel. tijdens openingsuren: 06 12639968

Bel de Flierefluit: 06 12639968 (alléén tijdens openingsuren)

De keuken, huiskamer en het atelier kennen alle 3 hun eigen sfeer en bezigheden. Daar valt heel wat te doen:
Het atelier is de grootste trekpleister waar met allerlei materialen (papier, klei, hout, en karton) creatieve werkjes ontstaan; maar we zijn ook dol op het bakken van allerlei lekkere dingen, zoals koekjes, pepernoten enz. maar vergeet voor de liefhebbers ook de uitgebreide poppenhoek, bouwhoek en keuken niet!

Er wordt veel muziek gemaakt op piano, perepelochka (Russische cimbaal voor kinderen) en gitaar… In het voorjaar gaan we de tuin in om samen (kruiden) te planten.Maar soms heb je gewoon zin om met een stripboekje lui op de bank te zitten en dát kan ook.

Groepsleiders  zijn Rosalinde en Bernard.