Kinderopvang Rijk van Nijmegen ( KORVN ) is een samenwerkingsverband tussen BSO Nijmegen en KDV De Zonnestraaltjes

Onze bos- en scouting BSO, adres Sophiaweg 450 Nijmegen (Ligging).

Kikker Karel

Kikker “Karel”, van een wisse dood gered door Juriaan

Ga naar onze speciale BSO NIJMEGEN website!

    • Open: ma, di, wo en do. Bel Keizer Karel (alléén tijdens openingsuren: 06 10545559; géén voicemail)Woensdag en vrijdag, de lange middagen,  zijn “excursie-dagen”. We trekken er dan doorgaans met een groep kinderen op uit. We gaan dan de natuur verkennen, daar rondstruinen, of we doen iets cultureels zoals een kasteel bezoeken.
    • Buiten: hutten bouwen, kampvuur maken, brood bakken, touwbaan maken, grote zitschommel, bomen klimmen, in kruidentuin werken, speksteen bewerken, voetballen, vrij spel, zagen, timmeren en knutselen.
    • Binnen: kokkerellen (pannenkoeken, tosti’s etc. bakken) zaalvoetbal, lezen, bordspelletjes doen, Kastanjes poffen in de open haard, knutselen, spelen met dino’s en andere figuren, grote hangmat/schommel etc.

Ga naar onze speciale BSO NIJMEGEN website!

Aan de rand van het Mariënbos op de Kwakkenberg ligt het grote Scouting Keizer Karel gebouw. Het heeft een aantal zeer ruime ruimtes met o.a. keuken en open haard. Buiten heeft het een behoorlijk bosperceel met eigen (afsluitbare) toegang tot het Mariënbos. Daar bouwen we hutten, zitten (onder begeleiding) bij het kampvuur en doen speciale natuur- en scouting-activiteiten.
Binnen is het warm en gezellig. We eten er, zitten er bij de open haard, waar we ook wel eens brood bakken of noten roosteren, spelen er met grote houten blokken, doen spelletjes, knutselen en kokkerellen.
N.B. Bso Nijmegen en Scouting Keizer Karel zijn volledig van elkaar losstaande organisaties.

Vincent, Simone, Peike en Ramona vormen de vaste kern van Keizer Karel en verzorgen de verschillende natuur- spel-, sport- en knutselactiviteiten.

EXTRA’S:

**Veel kinderen sporten ’s woensdagmiddags bij Orion, Trekvogels, Rapiditas of NMHC. Vincent brenngt ze daarheen en haalt ze weer op.

**Peike trekt er regelmatig met een aantal kinderen op uit met de stint (zie foto’s) en vormt zo in feite de woensdagmiddag VERKENNER groep.

Vaste medewerkers zijn Vincent, Simone, Ramona en Peike op maandag- en dinsdag- en donderdagmiddag. Vincent, Ramona en Peike op woensdagmiddag. Op de donderdag vervangt Rosalie Peike.