Kinderopvang Rijk van Nijmegen ( KORVN ) is een samenwerkingsverband tussen BSO Nijmegen en KDV De Zonnestraaltjes

Op de groep...Op de groep…

De Zonnestraaltjes KDV bevindt zich in wijkcentrum De Burghardt, Burghardt vd Bergstraat 114 te Nijmegen, waar we de gehele achtervleugel begane grond en aangrenzende ruime tuin tot onze beschikking hebben. Er zijn ook buitenslaapplaatsen.

We hebben een babygroep, t Rozemarijntje, een dreumesgroep, de Zonnebloempjes en een peutergroep de Madeliefjes. Minimale opvang bedraagt 1 hele dag.

Kinderdagverblijf De Zonnestraaltjes” Nijmegen heeft een warme, rustgevende inrichting met voornamelijk hout en lichte pastelkleuren. Deze creëren een warme en omhullende sfeer waar uw kindje zich snel op zijn gemak zal voelen.

Onze leidsters hanteren een antroposofisch-pedagogische manier van omgaan met uw kind waarin niet gekeken wordt wat het kind niet kan en mag, maar juist waar het wél toe in staat is en wat wél goed voor hem/haar is.

Wij gebruiken uitsluitend volwaardige, zoveel mogelijk biologische en lokaal geproduceerde voeding die in de prijs is inbegrepen. De kinderen eten tussen de middag een verantwoorde en smakelijke warme maaltijd, een groot succes! Deze worden verzorgd door “De Blixem”.

muziektuin

Met de peuters muziek maken in de tuin

Ook zijn bij ons alle luiers, billendoekjes en babymelk inbegrepen: voor u geen gesjouw ’s ochtends én minder kosten….

Wij streven ernaar veel met uw kind naar buiten te gaan: spelen in de tuin, maar ook in de bolderkar
mee boodschappen doen, naar het park of de bibliotheek.

Ook brood bakken, voorlezen, dansen en zingen wordt veel met uw kind gedaan.

E.e.a. vertaalt zich in een warme en veilige sfeer, waarin uw kleinste zich helemaal thuis kan voelen en vrij ontwikkelen.

Maar wij sparen ook kosten nog moeite voor de passieve veiligheid van uw kleinste: wij gebruiken AIROSLEEP matrastoppers. Deze zorgen ervoor, dat mocht een baby zich tijdens de slaap omdraaien en op de buik gaan liggen, het tóch door kan ademen. Een veilig idee!

Veel kinderen slapen in buitenbedjes. Deze speciaal voor dit doel ontworpen bedjes zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijker en beter slapen. Ook stoort een wat slechter slapend kind de anderen veel minder. We krijgen daar zeer enthousiaste reacties op!

Voor plaatsing van kinderen geldt een minimum van 1 hele dag. Halve dagen en flexibele opvang zijn helaas niet mogelijk.

    • Openingstijden: ma, t/m vr van 7.30 tot 18.30 uur.
    • Telefoon: het kantoor bellen: 024 8443347.